3 hlavní výhody rostlinné kosmetiky bez chemie

Je dokázáno, že 60 % kosmetiky, kterou aplikujete na kůži se vstřebává do těla. Při výběru si tedy dejte opravdu záležet na tom, abyste vybírali z přírodních složek, které dodají kůži potřebné živiny, hydratují ji a nezpůsobí nežádoucí reakce. Hlavním benefitem rostlinné kosmetiky je její přirozenost, díky které se stimuluje a podporuje přirozená funkce pokožky.

konopná přírodní kosmetika 

Šetří vaši peněženku a čas

Chcete vyřešit konkrétní problém s pokožkou co nejrychleji a nejlevněji? Pak věřte, že s největší pravděpodobností problém vyřešíte jen na chvíli, zanedlouho se znovu přihlásí o slovo a je možné, že bude jeho forma ještě rozsáhlejší. Syntetické látky v laciné kosmetice totiž pouze maskují veškerou chemii a problémy s kůží řeší jen na oko. Pro dlouhodobé zdraví vaší pleti je nutné jí dodat vše potřebné a chránit před vnějšími vlivy. Abyste tohoto efektu dosáhli, je třeba se o kůži starat pravidelně za využití kosmetiky bez chemie. V tomto případě tedy vyhrává kvalita nad kvantitou – postačí vám základní přírodní kosmetika, díky které bude vaše pokožka zdravá a nebude vám v koupelně zabírat příliš místa. Ušetříte navíc čas strávený hledáním a nakupováním produktů, které by řešily jeden z mnoha problémů způsobených právě nekvalitní kosmetikou. 

Neobsahuje PEGy ani parabeny (chemii)

Všechny tyto složky způsobují pokožce nemalé potíže a nejsou šetrné ani k přírodě. Takzvané PEGy, tedy polyethylenglykoly fungují jako pojivo vody a oleje a jsou hojně zastoupeny v levné kosmetice. Vyrábí se za využití nerozložitelných ropných látek a s ekologií si tedy příliš nerozumí. U citlivé pokožky navíc vyvolávají podráždění a alergické reakce.

Při výběru kosmetiky si dávejte velký pozor také na parabeny. Ty narušují hormonální systému a jsou často spojovány také s rakovinou prsu. Nejčastěji se přidávají do sprchových gelů, tělových krémů, deodorantů a antiperspirantů jako konzervanty.

Nezatěžuje životní prostředí

Poslední, ale o nic méně podstatnou výhodou rostlinné kosmetiky je bezpochyby její šetrnost k planetě. Ve většině produktů běžné kosmetiky, které koupíte v drogerii se najde hned několik syntetických látek. Ty jsou nezdravé nejen pro vás, ale také pro okolní prostředí a živočichy. Vámi využívaná kosmetika se totiž časem vrátí zpět do přírody – ať už kanalizací nebo jako odpadky a mohou se postupem času prostřednictvím vody dostat až do těl volně žijících zvířat. Nezapomínejme tedy na to, že tohle místo budeme jednou předávat další generaci a snažme se ho předat v adekvátně reprezentativní formě.

ekologická konopná kosmetika

Používáme ověření věku Adulto